Kāzu kūka
Biskvīts
Sastāvdaļas
100 g sviesta
150 g miltu
3 olas
100 g cukura
100 g iebiezināta piena ar cukuru
10 g cepamā pulvera
50 g rozīņu
15 g kakao
35 g lazdu riekstu (sasmalcināti)
100 g brūkleņu vai dzērveņu, sablenderētas mazliet ar cukuru.
Biezpiena krēms pildījumam
Sastāvdaļas
800 g biezpiena
100 g cukura
Vanilīns
1 citrons
380 ml saldā krējuma
100 g cukura
Gatavošana:
- Sviestu, miltus, olas, cukuru, iebiezināto pienu un cepamo pulveri sakuļ vijīgā mīklā;
- Mīklu sadala divās daļās;
- Vienai daļai pievieno rozīnes un kakao;
- Otrai daļai pievieno sasmalcinātus riekstus;
- Liek divās formās un cep +180 grādos apmēram 15 minūtes;
- Biskvīta kārtas atdzesē, nosmērē ar brūklenēm vai dzērvenēm, kas sablenderētas ar mazliet cukura;
- Biezpienu, cukuru, vanilīnu, rīvētu citrona miziņu un citrona sulu sablenderē smalkā, viendabīgā masā. Saldo krējumu ar cukuru saputo, iecilā biezpienā;
- Biezpiena krēmu liek pa vidu starp biskvīta kārtām un pa virsu biezā slānī;
- Ļoti garšīgi, ja pārlej ar šokolādi, bet, ja vēlas baltu, rotā ar putukrējumu.
Lai labi garšo!
Šovs LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.