Kūka "Ogas veselībai, puķes jubilejai"
Biskvīts
Sastāvdaļas
20 lauku olas
20 ēdamkarotes cukura
18 ēdamkarotes kviešu miltu
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Vanilīns
Kakao
Gatavošana
Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu saputo ar cukuru un vanilīnu, pēc tam piesijā miltus un kartupeļu cieti un visu samaisa.
Baltumus saputo stingrās putās, pēc tam iecilā dzeltenumus ar miltiem - lēnām, lai nesakristos. Vienu daļu atstāj gaišajam biskvītam, otram pievieno kakao. Liek uz cepampapīra un cep +180 grādu temperatūrā 20 minūtes.
Pildījums
Vārītais krēms
1 glāze trekna piena
1 glāze cukura
2 olas
Vanilīns
1 ēdamkarote miltu
200 grami sviesta
Uzvāra pienu un pievieno olas, cukuru, miltus, vanilīnu. Pavāra, līdz sabiezē. Kad uzvārītā masa atdziest, pievieno sviestu.
Sviesta krēms
200 grami sviesta
400 grami iebiezināta piena
Iebiezināto pienu pakāpeniski iemaisa sviestā.
Lai labi garšo!
Šovs "Kūku kari" LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.