Kūka "Kurzemnieces pūra lāde"
Sastāvdaļas
Biskvīts (parastais, vajag četras kārtas)
Vienai kārtai vajadzēs:
- 6 olas;
- 7 ēdamkarotes cukura;
- 6 ēdamkarotes miltu (augstākā labuma).
Brūkleņu- zemeņu ievārījums
Rupjmaizes krēms:
- 200 grami rupjmaizes;
- 0,5 litri saldā krējuma (35% )
Putukrējumu savieno ar grauzdētu, drupinātu rudzu maizi
Zemeņu krēms:
- 0,5 litri saldā krējuma (35%);
- 500 grami svaigu zemeņu;
- 500 grami zemeņu jogurta;
- 20 grami želatīna.
Putukrējumu, blendētas zemenes un jogurtu savieno, un tad pievieno izkausētu želatīnu
Baltās šokolādes krēms:
- baltā šokolāde
- saldais krējums (35%)
Balto šokolādi izkausē un ieputo saldajā krējumā.
Pagatavo biskvītu un katrā kārtā kārto ievārījumu un virsū krēmu. Baltajam šokolādes krēmam virsū liek avenes, zemenes vai brūklenes. Dekorē pēc savas fantāzijas un pasniedz nākamajā dienā, kad torte ievilkusies.
Lai labi garšo!
Šovs "Kūku kari" LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.