Latviešu burkānkūka
Gatavošana
Sarīvē 5 lielus burkānus. Pieliek tējkaroti kanēļa un divas saujas grauzdētu riekstu (var pievienot sēkliņas, rozīnes, žāvētus augļus.).
Mīklai ņem krūzi ar vislabāko eļļu. To lej bļodā, pieliek krūzi cukura un lēnām maisa ar koka karoti. Pakāpeniski pa vienai pievieno trīs olas. Pieliek sāli un vaniļu.
Pusotru krūzi miltu un pusotru tējkaroti sodas masā iemaisa pakāpeniski. Gatavajai masai pieber sarīvēto burkānu maisījumu.
Liek veidnē un cep apmēram vienu stundu +180 grādos.Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izņem no krāsns un kārtīgi atdzesē.
Krēmu gatavo no svaigā siera un sviesta. Tos saputo kopā ar cukuru un vanilīna cukuru pēc sajūtām. Izcepto kūku pārgriež horizontāli uz pusēm un vidū smērē krēmu. Arī malas un virsmu smērē ar krēmu.
Rotā pēc sirds patikas - ar riekstiem, ogām. Gardi ir ar mellenēm.
Lai labi garšo!
Šovs LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.