Torte ar āboliem, ogām un želejas bumbām
- Biskvīts (trīs plāksnes, cep 50x60 pannā)
Vajag 24 olas, 400 gramus cukura un 400 gramus miltu. Olu baltumu atdala no dzeltenuma. Olu dzeltenumu saputo ar 200 gramiem cukura, pielej divas ēdamkarotes ūdens un iemaisa miltus. Olu baltumu saputo ar 200 gramiem cukura. Olu baltuma masu iecilā olu dzeltenuma masā.
- Apelsīnu muss
Nepieciešams viens litrs apelsīnu sulas, 150 grami mannas un 100 grami cukura. Visu savāra, atdzesē un uzputo. Pēc tam uzputo vienu litru saldā krējuma (35%) un 150 gramus cukura. Apelsīnu musā iecilā saldā krējuma masu.
- Cukura sīrups
Uzvāra cukura sīrupu - tam nepieciešami 400 grami ūdens, 150 grami cukura un 30 grami konjaka.
- Āboli želejā
Nepieciešami 200 grami želejas cukura un 400 grami ūdens. To uzvāra, pēc tam pieber 700 gramus kubiciņos sagrieztus dzidros ābolus. Tos vāra, līdz kļūst nedaudz mīksti.
Pēc tam torti liek kārtām
- Biskvīts
- Samitrina ar sīrupu
- Āboli želejā
- Apelsīnu muss putukrējumā
- Biskvīts
- Samitrina ar sīrupu
- Āboli želejā
- Apelsīnu muss putukrējumā
- Biskvīts
- Apsmērē ar apelsīnu mūsu putukrējumā. Dekorē ar augļiem un želejas bumbām (par to gatavošanu plašāk video augstāk vai šeit).
Lai labi garšo!
Šovs LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.