Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas 72. vidusskolas direktoru Pāvelu Pestovu

Rīta Panorāma

Horvātijā veido pieminekli "Mersedesam"

Berlīnē sākas ikgadējais starptautiskais kinofestivāls

Berlīnē sākas ikgadējais starptautiskais kinofestivāls

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē 15. februārī sākas ikgadējais starptautiskais kinofestivāls. Tā žūriju šogad vadīs Kenijas un Meksikas aktrise Lupita Ņono.

74. starptautiskai kinofestivāls norisināsies līdz 25. februārim, un tajā kopumā būs skatāmi 30 valstīs radīti darbi, tai skaitā 19 pirmizrādes. Pasaules pirmizrāde būs arī Tima Mielanta atklāšanas filmai "Small Things Like These". 

Balvas – ""Zelta lāci" un "Sudraba lāci" pasniegs 24. februārī, un uz tiem pretendē 20 lentes, tai skaitā godalgotā vācu režisora Andreasa Drezena jaunākā filma "No Hildes, ar mīlestību" ("From Hilde, With Love") – stāsts par padomju izlūkdienesta kontrolētās vācu antifašistu grupas "Sarkanā kapella" cīnītājiem. Uz balvu pretendē arī franču filmu veterāni Bruno Dumons un Olivjē Asajass, kā arī Kannu laureāte Klēra Burgēra.

"Goda Zelta lāci" par mūža ieguldījumu kinomākslā 20. februārī saņems režisors Mārtins Skorsēze. 

Festivālā demonstrēs arī Latvijā radīto režisora Dāvja Sīmaņa vēsturisko drāmu "Marijas klusums", kas veidota pēc Eiropā strādājušās teātra un kino aktrises Marijas Leiko dzīvesstāsta. Paralēli notiekošajā Eiropas Filmu tirgus daudzsološu seriālu izlasē starp 15 seriāliem ir arī mūsu daudzsēriju filma "Padomju džinsi". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti