Jūnijā Rīgu un Jūrmalu pieskandinās «Rīgas festivāla» koncerti

Rīgas koncertzālēs un Dzintaru koncertzālē no 7. līdz 20. jūnijam norisināsies "Rīgas festivāls", kura viesu rindās šogad būs kubiešu džeza dziedātāja Daimē Arosena, vērienīgu koncertu piedzīvos "Sinfonietta Rīga" kopā ar pianistu Georgiju Osokinu, savukārt festivālu atklās īpašs notikums – astoņi pasaules pirmatskaņojumi, latviešu komponistu jaundarbi, informēja festivāla rīkotāji – VSIA "Latvijas Koncerti".

"Rīgas festivālu" 7. jūnija vakarā Lielajā ģildē atklās vērienīgs koncerts, kur uz skatuves kāps Kaspara Putniņa mākslinieciskajā pārziņā esošais Latvijas Radio koris. Kolektīva jaunāko koncertprogrammu "Bezgalības krelles" veido astoņu dažādu paaudžu latviešu komponistu jaundarbi ar Noras Ikstenas radītajiem spilgti tēlainajiem tekstiem, kas apdzied astoņas Saules sistēmas planētas. Jaundarbus Latvijas Radio korim radījuši tādi komponisti kā Arturs Maskats, Santa Ratniece, Anna Fišere, Mārtiņš Viļums, Platons Buravickis, Ēriks Ešenvalds, Juris Karlsons un Andris Dzenītis.

Festivāla nākamais koncerts aicina 8. jūnijā doties uz Spīķeru koncertzāli, lai baudītu "Džeza vakaru ar Matīsu Žilinski". Jaunajam pianistam un komponistam saspēlējoties ar saviem pieredzējušajiem kolēģiem – kontrabasistu Andri Grunti un bundzinieku Arti Orubu –, klausītāji varēs gremdēties atmiņās par bērnības laika smaržām un garšām, izjūtām un piedzīvojumiem.

Duets vijolniece Darja Smirnova un pianiste Roksana Tarvide "Spīķeru koncertzālē" 13. jūnijā savukārt aicina ļauties Francijas šarmam un izsapņot vasaru ikoniskajā Parīzē un laiskajā Rivjērā, Burgundijas laukos un Lamanša tālēs, kopīgi pārlapojot Kloda Debisī, Sezāra Franka un Lilī Bulanžē skaņdarbus.

15. jūnija vakarā uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un pianists Georgijs Osokins, kā arī Polijas Radio kamerorķestra "Amadeus" diriģente Anna Dučmala-Mroza. Viņu lasījumā klausītāji piedzīvos Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu un Ceturto simfoniju, kā arī mūslaiku autoritātes Pētera Vaska "Musica appasionata".

20. jūnija vakarā Dzintaru koncertzālē "Rīgas festivālu" noslēgs kubiešu džeza dīva Daimē Arosena (Dayme Arocena). Saulaino un ekspresīvo kubiešu mūziku viņa izdziedās kopā ar ritma virtuozu, "Grammy" balvas ieguvēju Jaroldi Obrē Roblē (Yaroldy Abreu Robles), džeza vijolnieci Line Kruse un Latvijas Radio bigbendu. Savukārt 19. jūnija vakarā šos māksliniekus būs iespēja dzirdēt Spīķeru koncertzālē, iedibinātajā koncertciklā "Radio SWH džeza klubs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti