Dienas ziņas

Malmē – Eirovīzijas atklāšanas ceremonija

Dienas ziņas

Rīgā iebraucot Daugavā, gājis bojā cilvēks

Skolēnu Tautas mūzikas festivāls Saldū

Saldu pieskandina skolēnu Tautas mūzikas festivāls

"Tie ir kā mazie dziesmu svētki," atzīst izglītības iestāžu Tautas mūzikas festivāla dalībnieki. Šāds pasākums notiek reizi piecos gados un pulcē dalībniekus no visas Latvijas. Šoreiz tas notika Saldū, kur bērnu un jauniešu dziedātās dziesmas izskanēja gan ielās, gan lielkoncertā "Visa sēta sudrabota, vārti zelta sprodzītēm".

Limbažu bērnu un jauniešu centra kapelas "Eži" grupas Oskara Kalpaka laukumu Saldū piepilda ar jestru mūziku, prieku un aizrautību. Tautas mūzikas festivāls notiek reizi piecos gados – gadu pirms skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, un šis ir trešais festivāls. Limbažnieki ir vieni no tiem, kas bijuši visos.

"Mani tieši šajā kolektīvā piesaistījis kolektīvais gars un arī tas patriotisms par Latviju," teic grupas dalībnieks  Ričards Bezbailis.

"Katram latvietim iekšā ir tā sajūta, ka vajag parādīt tautas vērtības, jo gan kora mūzika, gan arī tautas dejas ir ļoti, ļoti liela tautas vērtība. Es vienmēr esmu gribējusi tajā piedalīties jau kopš agras bērnības," atzina  Ventspils tehnikuma un Ventspils Mūzikas vidusskolas apvienotā meiteņu ansambļa dalībniece Lelde Manteja.

Vairākos kolektīvos dzied arī jaunieši, kuru dzimtā valoda nav latviešu, piemēram, Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas balss attīstības studijas "Kantilēna" grupā "Notis". 

"Mūsu kolektīvā ir arī latvieši, arī kopā ar viņiem mēs dziedājām latviešu tautas dziesmas un latviešu mūziku, latviešu komponistu mūziku. Bērniem patīk," piebilda grupas pedagoģe Irina Parahņeviča.

Tautas mūzikas festivāls Saldū
Tautas mūzikas festivāls Saldū

Ar tautasdziesmām, to aranžijām Saldu pieskandināja vokālie un instrumentālie ansambļi, kā arī kapelas no visas Latvijas. Ja festivālā piedalījās ap 250 bērnu un jauniešu, tad pavisam Latvijā šādi muzicē ar 3000. 

"Gatavojoties mūsu tautas mūzikas festivālam, šogad notika tradicionālais ikgadējais vokālo ansambļu konkurss "Balsis". Veiksmīgākie un labākie, kuri ir izpildījuši visskanīgākās dziesmas un vislabākajā kvalitātē, šoreiz tika uzaicināti uz Saldu, lai kuplinātu un rādītu savu prasmi," pastāstīja XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Kad diena aizvadīta ielu muzicēšanā, visi sapulcējušies Saldus bērnu un jauniešu centrā uz lielkoncertu "Visa sēta sudrabota, vārti zelta sprodzītēm".  Tas ir jau kā neliels modelēšanas pasākums XIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas mūzikas koncertam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti