Eiropas Savienība un Ķīna sākušas sarunas par elektromobiļu tarifiem

Eiropas Savienības un Ķīnas tirdzniecības pārstāvji sestdien sarīkojuši atklātas un konstruktīvas sarunas par Briseles plāniem paaugstināt tarifus Ķīnas elektromobiļiem.

Abas puses arī nolēmušas rīkot turpmākas konsultācijas, paziņoja Eiropas Savienība. Brisele šomēnes brīdināja, ka tā no jūlija noteiks papildu tarifus Ķīnas elektromobiļu importam līdz pat 38% apmērā, tādējādi riskējot izraisīt tirdzniecības karu ar Pekinu.

Sarunās sestdien tikušies Eiropas tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis un Ķīnas tirdzniecības ministrs Vans Ventao. Eiropas Savienība sarunās no savas puses uzsvērusi, ka jebkuram sarunu rezultātam ir jābūt efektīvam, risinot kaitējumu, ko Ķīnas subsīdijas rada bloka tirgum.

Brisele saniknoja Pekinu, pagājušajā gadā uzsākot izmeklēšanu, centienos aizstāvēt Eiropas ražotājus no tirgus pārpludināšanas ar lētiem Ķīnas elektroautomobiļiem.

Lai gan gaidāmie Eiropas Savienības tarifi ir augsti – 38%, tie ir zemāki par 100% likmi, ko no pagājušā mēneša Ķīnas elektromobiļiem noteica ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti