Pasniegti ikgadējie aviācijas «Oskari»; «airBaltic» atzīta par labāko aviokompāniju Austrumeiropā

Starptautiskā gaisa transporta reitingu organizācija "Skytrax" pasniegusi balvas labākajiem aviācijas nozares spēlētājiem. Par Pasaulē labāko lidsabiedrību atzīta un aviācijas "Oskara balvu" saņēmusi Katarā bāzētā "Qatar airways". Lidsabiedrība šo titulu saņēma jau astoto reizi balvas pasniegšanas 25 gadu vēsturē. Savukārt trešo gadu pēc kārtas Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" ieguvusi titulu "Labākā aviokompānija Austrumeiropā". 

"Qatar airways" flote sastāv no vairāk nekā 200 lidmašīnām, kas spēj sasniegt ne tikai tuvākus galamērķus, bet arī tādus, kuru sasniegšanai ir nepieciešamas vairākas stundas. 

"Esam patiesi lepni saņemt šo apbalvojumu, kas ir mūsu un visas "Qatar airways" saimes novērtējums par smagi padarīto darbu. Šis sasniegums vēl vienu reizi apliecina mūsu nerimstošo cerību nodrošināt augstākā līmeņa pakalpojumus un inovācijas,"

apbalvošanas pasākumā sacīja lidsabiedrības vadītājs Badrs Muhameds Al-Mers. 

Gluži kā jebkurā balvu pasniegšanas ceremonijā, tā arī šeit uzvarētājs īsti nav zināms līdz brīdim, kad tas tiek publiski nosaukts. "Qatar airways" tikai par dažiem punktiem apsteidza pērnā gada labāko lidsabiedrību "Singapore Airlines". Savukārt Apvienoto Arābu Emirātu lidsabiedrība "Emirates" ierindojās trešajā vietā. 

Lielbritānijā bāzētā organizācija gada laikā aptaujāja vairāk nekā 21 miljonu pasažieru no vairāk nekā 100 valstīm, kuri sniedza atbildes par teju 350 aviokompānijām. 

Lielākais balvu birums – Ziemeļamerikas aviokompānijai "Delta"

Džordžijas štata galvaspilsētā Atlantā bāzētā "Delta Airlines" no šī gada "Skytrax" balvu pasniegšanas mājās devās ar deviņām godalgām, kas ir lielākais skaits, ko šī gada ceremonijā saņēma kāda no aviokompānijām. Lidsabiedrība ne tikai ieguva titulu "Labākā lidsabiedrība Ziemeļamerikā", bet arī balvu par labākajiem aviokompānijas darbiniekiem.

Jāpiebilst, ka šis ir ceturtais gads pēc kārtas, kad "Delta Airlines" ieguvusi titulu "Labākā lidsabiedrība Ziemeļamerikā". Vērtējot šī gada rezultātus, secināms, ka "Delta" ir "izgriezusi pogas" saviem konkurentiem, jo, piemēram, "American Airlines" nesaņēma nevienu balvu, bet "United Airlines" ieguva labākās biznesa klases atpūtas telpas balvu. 

""Skytrax" ir viens no prestižākajiem apbalvojumiem nozarē. Ne velti tas tiek dēvēts par "aviācijas Oskaru". Mēs esam lepni, ka "Delta" darbinieki ir saņēmuši tādu atzinību par darbu, kuru viņi veic ikdienā,"

apbalvošanas ceremonijā sacīja lidsabiedrības pārstāvis Ralfs Albuss.

Starp balvu saņēmējiem arī "airBaltic"

Bez lieliem pārsteigumiem balvas saņēmuši arī vairāki Eiropas pārvadātāji, kuru vidū arī Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic". "Skytrax" veiktajā aptaujā kategorijā "Pasaulē labākās zemo cenu lidsabiedrības" "airBaltic" ierindojas septītajā vietā. Tāpat "airBaltic" no Lielbritānijas pārveda titulu "Labākā lidmašīnas apkalpe reģionā", kā arī "Labākā Austrumeiropas aviokompānija". 

Par labāko aviokompāniju Austrumeiropas reģionā Latvijas lidsabiedrība atzīta trešo gadu pēc kārtas.

"Lidsabiedrībā mēs uzskatām, ka mūsdienīgā un konkurētspējīgā tirgū ir nepieciešams nepārtraukts darbs, lai nodrošinātu uzlabojumus un ieviestu inovatīvus risinājumus. Mūsu komandas motivācija un degsme ir tas, kas mūs virza uz priekšu. Esam pateicīgi mūsu pasažieriem par viņu uzticību un "Skytrax" par šo starptautisko atzinību jau trešo gadu pēc kārtas,"

paziņojumā medijiem norādīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss. 

Par titulu "Labākā aviokompānija Austrumeiropas reģionā" sacentās arī tādas lidsabiedrības kā "LOT Polish airlines", "Wizz Air" un citas. 

Runājot par Latvijas nacionālo lidsabiedrību, jāpiebilst, ka kopvērtējumā, kur uzskaitītas 100 populārākās lidsabiedrības pasaulē, "airBaltic" no 61. vietas pacēlusies uz 58. 

Ziemeļeiropā turpina dominēt Somijas nacionālā lidsabiedrība "Finnair"

14. reizi pēc kārtas par Ziemeļeiropas labāko lidsabiedrību atzīta Somijas nacionālā lidsabiedrība "Finnair". 

"Mēs esam pagodināti saņemt šo atzinību, kas ir liecība par "Finnair" komandas smago darbu un centību, kas cenšas nodrošināt mūsu klientiem pēc iespējas vienmērīgāku ceļošanas pieredzi mūsu klientu saskarsmes punktos katru dienu,"

saņemot balvu, sacīja "Finnair" komercdirektors Olē Orvers. 

Somijas lidsabiedrība saņēma godalgu arī kā "Labākā lidmašīnas apkalpe Ziemeļeiropā". Tāpat lidsabiedrība saņēma titulu "Tīrākā lidsabiedrība Eiropā", kur īpaša uzmanība tiek vērsta uz lidmašīnas tīrību. 

Somijas lidsabiedrība kopējā topā pacēlusies uz 23. vietu, kas ir divu vietu kāpums, salīdzinot ar iepriekšējā gada rezultātiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti