Panorāma

"Progresīvie": Nonākšana valdībā ir panākums

Panorāma

Panorāma

"Vilki" ieskandina savu 14. albumu

Ceļojums laikā. Vīru kopa «Vilki» ieskandina savu 14. albumu

Vīru kopa "Vilki" ar dziesmām ieskandinājusi savu jau 14. albumu. Klausītājiem dota iespēja ceļot laikā no tālā 15. gadsimta sākuma līdz pat 19. gadsimta beigām.

Kopā ar jaunāko albumu "Dievs līdz manim izdienēti", klajā nākusi arī grāmata, kurā aprakstīta vēsture kara laikā.

Latviešu karavīru dziesmas... Tās izdzied gan zemessargi, gan karavīri, gan viņu ģimenes. Nav ko tur liegties – Latvijā karavīru dziesmas ir populāras. Vīru kopa "Vilki" pastāv jau kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem. Nu, izdots jau 14. albums – "Dievs līdz manim izdienēti".

"Var teikt, ka tas ir ne tikai albums, tā ir vesela grāmata. Tur ir 62 lapaspuses grāmatā, kur ir ļoti daudz interesantu faktu par mūsu vēsturi, cīņām, kur ir piedalījušies mūsu senči. Par simboliem," stāsta vīru kopas "Vilki" dalībnieks Uģis Treide.

Visiem – kā gados jauniem tā vecākiem cilvēkiem – katram ir savs stāsts, kāpēc viņiem "Vilku" daiļrade ir tuva. Tomēr viņus visus vieno mīlestība pret, šķietami, nesalaužamās vīru kopas vienotības.

"Vilkus es klausos kopš dzimšanas, jo tā ir viena no mana tēta mīļākajām grupām. Vienmēr kaut kādos svētkos, kur viņam patīk viņus uzlikt un tas tāds – mūsu ģimenes simbolika, jo tētim ļoti saista visa kara tematika, tieši karavīru dziesmas. Mums ir viņu veidota grāmata arī mājās, diski. Tā kā tā ir tāda ģimeniska saikne starp "Vilkiem"," saka koncerta apmeklētāja Katrīne.

Bijušais vīru kopas "Vilki" dalībnieks un koncerta apmeklētājs Jānis kopu raksturo: "Tāds vīru spēks! Jo, jūs zināt, ja mēs paskatāmies uz folkloru, tad Latvijā tās sievietes ir dominējošas, bet, nu, ar "Vilkiem" tā, man liekas, tāda bija pirmā grupa, kur tiešām tāds vīru spēks ir jaušams!"

"Vilki" albumu sāka ierakstīt jau piecus gadus atpakaļ, un vīru kopa uzsver – viņi to dara, lai saglabātu šīs dziesmas nākotnei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti