Cēsīs pirmizrādi piedzīvos režisora Roberta Daubura izrāde «Izkāpt skapī»

24. maijā Cēsīs, Pasaules latviešu mākslas centrā, pirmizrādi piedzīvos Cēsu Mazā teātra izrāde "Izkāpt skapī" Roberta Daubura režijā, informē teātra pārstāvji.

Izrādes pieteikumā teikts: "Mēs katrs dzīvojam uz pasaules ar idejām par sevi, par sev apkārt notiekošo. Šīs idejas mūsos rodas no visa tā, ko mēs esam piedzīvojuši, ko mēs esam uzzinājuši, un no tā, ko ir piedzīvojuši tie cilvēki, kas sniedz mums atbildes uz jautājumiem, uz kuriem nezinām atbildi. No šī mēs izveidojam savu nostāju. Pieskaitām sevi kādam ideoloģiskam atzaram. Pateicoties šim, kad mēs izdzirdam vārdu – homoseksualitāte, mūsos uzreiz rodas konkrēta sajūta, parādās konkrēta bilde."

"Izrāde "Izkāpt skapī" nepateiks – kā tas ir būt homoseksuālim," norāda darba veidotāji. "Tā būs minējums, iztēles vingrinājums, kurā mēs kopā fantazēsim – kā tas būtu, ja homoseksualitāte ienāktu mūsu ģimenē? Kā mēs reaģētu? Kādēļ mēs tā reaģētu? Paralēli šai fantāzijai meklēsim to likumsakarību kopumu, kas atbildi mūsu reakcijai meklēs vēsturē, šodienas jaunu cilvēku pieredzēs. "Izkāpt skapī" būs centiens atrast veidu, kā par šo tēmu sarunāties tā, ka sarunas noslēgumā nav izveidojušās divas nometnes, kas nevēlas viena otru dzirdēt. Tā būs gan smieklīga, gan skumja, gan sarežģīta saruna par sabiedrību kopumā, neatdalot nevienu pēc seksualitātes, ticības, ideoloģijas."

Izrādes režisors un dramaturģiskā koncepta autors ir Roberts Dauburs. Tekstu autori – Lorāns Rikjē, Ineta Lipša, centra "Mozaīka" jaunieši un izrādes radošā komanda. Scenogrāfiju, kostīmus veido Dana Deneiko. Mūzikas autors – Dāvis Grīnhofs. Aktieri – Jurģis Lūsis, Ilze Liepa, Edgars Samītis.

Izrādi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Cēsu Kultūras centrs.

Nākamās izrādes 25. maijā plst. 19.00 un 26. maijā 13.00 Cēsīs, Pasaules latviešu mākslas centrā.

Cēsu Mazais teātris sāka savu darbību 2019. gadā ar mērķi attīstīt profesionālu, nevalstisku mazās formas teātra platformu Cēsīs un reģionā. Teātra galvenā mērķauditorija līdz šim ir bijusi bērni un jaunieši. Turpmāk teātris pievērsīsies dažādu žanru, tēmu un jautājumu uzdošanai dažādām auditorijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti