«Euractiv»: «Bolt» ar bijušās darbinieces starpniecību mēģināja ietekmēt Igaunijas Ekonomikas ministriju

Mobilitātes uzņēmums "Bolt", kura galvenais birojs atrodas Igaunijā, centās ietekmēt Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministriju, izmantojot savu bijušo darbinieci Sandru Seravu, kura pašlaik ir ministrijas kanclera vietniece ekonomikas un inovāciju jautājumos, ziņo portāls "Euractiv". 

"Euractiv" rīcībā esošā informācija liecina, ka pagājušā gada rudenī, kad Eiropas Parlamentā bija sarunas par jauniem darba noteikumiem gabaldarbu strādājošajiem, piemēram, tiem, kas strādā "Bolt" lietotnē, kas ir šīs nozares flagmanis un viens no lielākajiem tirgus dalībniekiem Eiropas Savienībā (ES),

"Bolt" vēlējās saglabāt savu uzņēmējdarbības modeli un iesaistījās enerģiskā politiķu un ierēdņu lobēšanā, ieguldot lielas pūles, lai nodrošinātu, ka Igaunija aizstāv platformas un cīnās par vājāku regulējumu platformu darbiniekiem.

"Euractiv" ieguva informāciju, ka "Bolt" meklējis savas bijušās darbinieces Seravas palīdzību.

Kā ziņo "Euractiv", "Bolt" aizgāja tik tālu, ka elektroniskā pasta vēstulē Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrijai nosūtīja Igaunijas valdības vārdā sagatavotu atbildi, kura Igaunijai bija jāiesniedz Eiropas Savienībai šajā jautājumā.

Turklāt "Euractiv" atklāja, ka viņi saņēmuši "Bolt" elektroniskā pasta vēstules Seravai kopiju, kurā "Bolt" norādīja, kas Igaunijai būtu jāpasaka Eiropas Savienībai. "Euractiv" apliecināja, ka, lai gan viņi iesniedza informācijas pieprasījumu ministrijai, viņi nav saņēmuši Seravas atbildi. 

Ekonomikas un komunikāciju ministrija žurnālistiem arī neizsniedza platformas uzņēmumu un valdības amatpersonu tikšanos sarakstu.

Ministrija apstiprināja "Euractiv" tādu e-pasta vēstuļu no "Bolt" esamību, bet paziņoja, ka ministrija nav ievērojusi "Bolt" ieteikumu.

"Euractiv" uzsvēra, ka e-pasti neliecina par nelikumību, bet gan izgaismo platformu agresīvās lobēšanas taktiku un ētikas pelēko zonu, kurā bieži darbojas valsts amatpersonas un ieinteresētās personas.

"Bolt" 2013. gadā Igaunijā izveidoja Markuss Villigs. Grupu veido vairāki desmiti uzņēmumu, kuru māteskompānija "Bolt Technology" ir visu "Bolt" lietotņu intelektuālā īpašuma turētāja. Lielāko daļu izpētes un izstrādes darba saistībā ar intelektuālo īpašumu notiek Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti