Jaunais īpašnieks sāk vēsturiskā restorāna «Sēnīte» atjaunošanu

Uzņēmums "Latvian Catering Company" pakāpeniski sācis valsts kultūras pieminekļa – vēsturiskā restorāna "Sēnīte" – atjaunošanu un teritorijas sakopšanas darbus, kas noritēs vairākās kārtās, paziņojumā medijiem informēja uzņēmums.

“Latvian Catering Company”

Reģistrēta 2016. gadā.
Īpašnieks – Rolands Zujevičs (100%)           
Darbības veids – izbraukuma ēdināšana:
Pilna pasākumu rīkošana (vadīšana, ēdināšana, dekorēšana, mūzika, foto un video);
Banketi, kokteiļu vakari, korporatīvie svētki un izklaides pasākumi;
Izbraukumu tirdzniecība (organizēšana jebkurā klientam ērtā vietā, nodrošinot to ar apkalpojošo personālu, galdu servējumu, tematisko noformējumu.)

Uzņēmuma reģistrs; cateringcompany.lv

Kopš restorāna iegādes 2023. gada rudenī uzņēmums jau veicis pirmās kārtas darbus – apzinājis ēku tehnisko stāvokli, daļēji novēršot telpu stāvokļa pasliktināšanos. Pārbaudītas un remontētas inženiertehniskās komunikācijas, novērsti elektrosistēmas bojājumi, notiek teritorijas labiekārtošanas darbi.

 Visu, kas, veicot pārbaudi, izrādījies labā stāvoklī, uzņēmums centies saglabāt.

Atlikušie pirmajā kārtā veicamie darbi – kupola konservācija – notiks, līdzko tam būs labvēlīgi laikapstākļi.

Otrajā kārtā veicamie darbi ir saimniecisko telpu – virtuves, cehu un biroja – atjaunošana, ko iecerēts pabeigt līdz 2024. gada beigām, šīs telpas izmantojot uzņēmuma ražošanas vajadzībām.

Trešajā kārtā notiks apmeklētājiem pieejamo telpu – restorāna un alus zāles – atjaunošana, kas plānota 2025. gadā.

Kopējo investīciju summu uzņēmums vēl precizēs.

"Mēs ļoti vēlamies, lai atjaunotā restorāna durvis sabiedrībai tiktu atvērtas līdz restorāna 60. dzimšanas dienai 2027. gada 5. decembrī.

Protams, plāns ir viena lieta, īpaši būvniecības un renovācijas jomā, tomēr ļoti ceram, ka mums tas arī izdosies, jo jūtam ļoti lielu interesi un atbalstu no sabiedrības, kā arī atsevišķiem uzņēmumiem," atklāja SIA "Latvian Catering Company" valdes loceklis Rolands Zujevičs.

Darbu finansēšanai uzņēmums plāno izmantot dažādus avotus, tostarp kredītiestādes, tāpat plānota ES finansējuma līdzekļu piesaiste kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai. Lai darbi ritētu raitāk, uzņēmums būs gandarīts par jebkuru atbalstu, norādīts kompānijas paziņojumā medijiem.

Arhitekta Linarda Skujas un inženiera Andra Bites projektētā "Sēnīte" atklāta 1967. gada 5. decembrī.  2016. gadā objekts iekļauts aizsargājamo valsts kultūras pieminekļu sarakstā.

KONTEKSTS:

Īpašums "Sēnīte" bija izlikts pārdošanai pirms 4 gadiem, toreiz īpašuma cena tika norādīta 580 000 eiro.

Pirms tam, 2018. gadā, aicinājumu ikvienam interesentam kopīgi iegādāties šo kompleksu, veidojot publisku akciju sabiedrību,  izteica uzņēmējs, maiznīcas "Liepkalni" saimnieks Dagnis Čākurs.

Vēlāk "Liepkalnu" izsludinātajā konkursā par restorāna ēkas un teritorijas izmantošanu tika iesniegtas piecas arhitektu koncepcijas ar idejām ēkas un arī uzņēmējdarbības attīstīšanai.

Taču 2019. gada vasarā krustu cerībām par "Sēnītes" atdzimšanu pārvilka "Liepkalnu" strīds ar "Latvijas Valsts ceļiem" (LVC) par stāvvietas ierīkošanu pie ēku kompleksa. LVC toreiz rekonstruēja Vidzemes šoseju iepretim restorānam un stāvvietu uzskatīja par risku vēl viena "melnā punkta" izveidošanai uz Latvijas ceļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti