Konkursā par bateriju vilcienu piegādi turpinās vērtēt tikai «Škodas» piedāvājumu

Konkursā par bateriju vilcienu piegādi saņemts tikai viens iepirkuma prasībām atbilstošs piedāvājums – no "Škoda Transportation – Škoda Vagonka" ("Škoda"), kuru turpinās vērtēt, informēja Autotransporta direkcija.

Konkursā par jaunu akumulatoru bateriju pasažieru elektrovilcienu piegādi trīs pretendentiem, kuri pirmajā kārtā tika atzīti par atbilstošiem konkursa prasībām – "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A.", "Škoda" un "Stadler Polska Sp. z o.o." – līdz šī gada 25. aprīlim bija jāiesniedz savi piedāvājumi.

Taču piedāvājumus iesniedza tikai divi – "Škoda" un "Stadler". Iepazīstoties ar piedāvājumiem, komisija secināja, ka "Stadler" iesniegtie dokumenti neatbilst iepirkuma konkursā noteiktajām prasībām.

Līdz ar to faktiski ir iesniegts tikai viens vērtējams piedāvājums, kuru Iepirkumu komisija turpinās vērtēt konkursa procedūras ar sarunām otrā posma ietvaros.

Izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu un Latvijas budžeta naudu, paredzēts iegādāties deviņus pasažieru pārvadāšanai paredzētu akumulatoru bateriju elektrovilcienus.

Iepirkumā paredzēta iespēja iegādāties papildu vilcienus, ja radīsies tāda finanšu iespēja. 

Vilcieniem būs jābūt aprīkotiem ar pasažieru informācijas sistēmu, videonovērošanu, wi-fi, atkritumu tvertnēm, sanitāro mezglu. Noteikts arī sēdvietu daudzums un izvietojums, galdu izvietojums, velonovietnes u.c. Visos vilcienos būs jānodrošina vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem.

Par būtisku faktoru ir noteikta arī akumulatoru kvalitāte – bateriju vilciena minimālam nobraukumam bez uzlādes jābūt aptuveni 100 kilometri.

KONTEKSTS:

Autotransporta direkcija (ATD) 2023. gada rudenī izsludināja iepirkuma konkursa otro kārtu deviņu vilcienu iegādei. 

Paredzēts, ka jaunie bateriju elektrovilcieni kursēs maršrutos Bolderāja–Rīga–Sigulda; Rīga–Madona un Rīga–Dobele, taču iespējami arī citi maršruti, piemēram, perspektīvā aptverot arī citus galamērķus, kā Cēsis, Valmieru un citas pilsētas.

"Škoda Vagonka" uzvarēja konkursā par 32 elektrovilcienu piegādi, taču piegādes kāvējās un arī piegādātie vilcieni piedzīvoja vairākas tehniskās problēmas. Šobrīd "Pasažieru vilcienam" (PV) piegādāti 17 jaunie Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" elektrovilcieni, bet vēl septiņi ir komplektēšanas fāzē. Pārējos pasūtītos sastāvus Latvijā saņems līdz šīs vasaras vidum.  Par līdzšinējām elektrovilcienu nedienām Čehijas uzņēmumam piemērojamais sods būs mērāms simtos tūkstošos eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti