Panorāma

Hokeja bronza – Latvijas vēstures relikviju krājumā

Panorāma

Panorāma

Pirms došanās uz Eirovīziju – ballīte "ABBA" stilā

Donam pirms došanās uz Eirovīziju – ballīte «ABBA» stilā

Jau pēc nedēļas Latvijas Eirovīzijas delegācija dosies uz Zviedrijas pilsētu Malmi, lai uzsāktu mēģinājumus uz lielās konkursa skatuves. Pirms došanās ceļā Zviedrijas vēstniecība par godu Donam rīkoja īpašu pasākumu. Tas bija iemesls kopā priecāties un novēlēt Latvijas pārstāvim veiksmi uz Eirovīzijas skatuves.

Krāsaini ballīšu dekori, baloni un košs vēstnieces tērps. Donam veltīts pasākums Zviedrijas vēstniecībā tika organizēts grupas "ABBA" stilā. Un šāda izvēle ir skaidra – ABBA uzvarēja Eirovīzijā, un šogad leģendārā zviedru grupa svin 50 gadu jubileju.

"Es atceros 1974. gadu," stāstīja Zviedrijas vēstniece Latvijā Kārina Hēglunde. "Es vēlējos izskatīties un izklausīties pēc Agnetas, tās blondīnes. Tas ir jautri. Tas ir arī par prieku un laimi. Mūzika vieno. Es domāju, ka "ABBA" ir labi pazīstama visā pasaulē." Komentējot Dona dziesmu "Hollow", ar kuru mūziķis pārstāvēs Latviju Eirovīzijā, vēstniece teica: "Jā, man tiešām patīk. Es to nesaku tikai tāpēc, ka jūs esat no Latvijas Televīzijas, man tiešām ļoti patīk viņa dziesma, un viņš ir lielisks dziedātājs, un ne visi ir tādi dziedātāji, Viņam ir daudz harismas, viņam ir tāda klātbūtne uz skatuves. Ļoti ceru, ka viņam ies labi, un to arī novēlu."

Donu sagaidīja kupls viesu skaits – Zviedrijas vēstniecības darbinieki, ka arī citu valstu vēstnieki. Pēc uzrunām, spēlēm un veiksmes vēlējumiem sekoja Dona dziesmas "Hollow" akustiskās versijas izpildījums.

Ballīte noslēdzās ar kūkas griešanu un siltām sarunām.

"Tiešām, silti, mīļi sagaidīja ar disko, "ABBAs" ievirzi. Arī citi vēstnieki šeit bija, un prieks ar viņiem parunāties," sacīja Dons. "Sirsnīgi, mīļi vēlējumi. Uzliek vēl lielāku slogu, bet darīšu, ko varēšu."

Zviedrijai Eirovīzija ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem konkursiem – tai ir milzīgs fanu pulks, kas Latvijā nav tik izteikti, taču gan LTV konkurss "Supernova", gan pati Eirovīzija ir nozīmīga platforma māksliniekiem.

"Dalība Eirovīzijā un "Supernovā" ir LTV vienīgais starptautiskā mēroga konkurss, kurā mēs gan slīpējam savas prasmes, gan arī ceram uz ļoti labiem rezultātiem no mākslinieku puses. Principā LTV šis ir enkura pasākums, ja mēs runājam par popmūziku kā tādu," uzsvēra LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

Latvijas delegācija pēc vairāk nekā nedēļas dosies uz Zviedriju, kur sāksies intensīvs darbs, lai veiksmīgi pārstāvētu valsti.

"Tērpi ir gatavi, pats svarīgākais – balss – viss kārtībā. Priekšnesums gandrīz pabeigts, vēl ir dažas korekcijas. Un tad 30. aprīlī mums ir pirmais mēģinājums. Tad skatīsimies, kas ir jālabo, bet noskaņojums ir," pozitīvi noskaņots ir Dons.

Eirovīzijas pirmais pusfināls norisināsies 7. maijā, otrais pusfināls, kurā uzstājas Dons, – 9. maijā un fināls 11. maijā.

Eirovīzija 2024 – dalībnieki

Vairāk

KONTEKSTS:

Gaidāmajā 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, savu dalību ir apstiprinājušas 37 valstis.

31 valsts sacentīsies divos pusfinālos – 7. un 9. maijā, bet finālā – 11. maijā – par vietām cīnīsies 26 valstis.

No katra pusfināla 10 valstis iekļūs Eirovīzijas finālā, tādējādi 20 valstis pievienosies 2024. gada Eirovīzijas uzvarētājai Zviedrijai un "lielajam piecniekam" – Spānijai, Apvienotajai Karalistei, Vācijai, Itālijai un Francijai.

To, kurš pārstāvēs Latviju Eirovīzijā, ik gadu žūrija un skatītāji nosaka Latvijas Televīzijas konkursā "Supernova". Šogad par tā uzvarētāju kļuva Dons ar dziesmu "Hollow", tā izskanēs Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā 9. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti