Dzīve & Stils / Pilsētvide
Jaunās atkritumu urnas Rīgas parkos būs aprīkotas ar plauktiņiem tukšajām pudelēm
Jaunās atkritumu urnas Rīgas parkos būs aprīkotas ar plauktiņiem tukšajām pudelēm
SIA "Rīgas meži" apsaimniekotajos parkos Rīgā šajā pavasarī tiks uzstādītas 70 jauna dizaina un funkcionalitātes atkritumu urnas, kas aprīkotas ar plauktiņiem tukšo dzērienu iepakojumiem. Pirmās atkritumu tvertnes atrodas Vērmanes dārzā, bet tuvākajās dienās tās uzstādīs arī pie Bastejkalna un Operas skvērā, informēja SIA "Rīgas meži" Stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Bērziņa.
«Paveicas tiem, kuri krītot salauž ekstremitātes.» Ārsti aicina elektrisko skrejriteņu vadītājus val...
«Paveicas tiem, kuri krītot salauž ekstremitātes.» Ārsti aicina elektrisko skrejriteņu vadītājus valkāt ķiveres
Sākoties siltajam laikam, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) teju ik dienu nonāk kāds cilvēks, kurš cietis negadījumā ar elektrisko skrejriteni. Traumas parasti ir ļoti smagas. Paveicas tiem, kas tiek cauri ar lauztām rokām vai kājām, jo citi gūst pat smagus žokļa un galvaskausa bojājumus. Smago traumu skaitu varētu samazināt, ja uz ceļa satiksmes dalībnieki viens pret otru izturētos ar cieņu un ja elektrisko skrejriteņu vadītāji valkātu ķiveres.
Sarkandaugavā sarīko koncertu tulpju ziedēšanai
Sarkandaugavā sarīko koncertu tulpju ziedēšanai
Šodien Sarkandaugavā, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā, dominēja ziedi un mūzika. Apkaimes iedzīvotāji, centra darbinieki un pacienti tikās koncertā, kas veltīts vienam no skaistākajiem brīžiem – tulpju ziedēšanai. Drūmajā kovida laikā sastādītie 200 000 sīpolu ik pavasari uzzied krāšņos ziedos. Tāpēc tapusi jauna tradīcija – Tulpju svētku brīvdabas koncerts. 
Kāpēc nesen asfaltētu ceļu atkal remontē, bet blakus esošu grants ceļu – ne?
Kāpēc nesen asfaltētu ceļu atkal remontē, bet blakus esošu grants ceļu – ne?
Uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) mājaslapā teikts, ka patlaban valsts autoceļu tīklā remontdarbi notiek 32 ceļu posmos. Tikmēr iedzīvotāji pauž neizpratni, kāpēc tiek atjaunoti ceļu posmi, kas ir teicamā stāvoklī, kamēr grants ceļa posmus nelabo, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". Kā paskaidroja LVC pārstāve, daļa asfaltēto ceļu posmu savulaik remontēta, izmantojot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu, tāpēc jānodrošina šo ceļu maksimāli ilga kalpošana.
Komunikāciju aku vāki uz brauktuvēm Rīgā kaitina šoferus. Risinājums – nesamērīgi dārgs
Komunikāciju aku vāki uz brauktuvēm Rīgā kaitina šoferus. Risinājums – nesamērīgi dārgs
Dažu simtu metru garā posmā uz Dzelzavas ielas braucamās daļas saskaitāmi 40 komunikāciju aku vāki. Kamēr šoferiem starp vākiem nākas lavierēt gluži kā šķēršļu joslā, Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentā skaidroja, ka komunikāciju lūkas brauktuves vidū ir vēsturiskais mantojums, ko pārlikt citviet nav iespējams, savukārt izveidot komunikāciju tuneli būtu nesamērīgi dārgi.
Āgenskalna tirgum atjaunošanas gadskārta, šogad arī 130. dzimšanas diena
Āgenskalna tirgum atjaunošanas gadskārta, šogad arī 130. dzimšanas diena
Pirms gada 6.maijā durvis vēra rekonstruētais Āgenskalna tirgus, kam izdevies piesaistīt ap 200 tirgotāju. Īpašas gada jubilejas atzīmēšanas nebūšot, taču maijā pasākumi tirgū paredzēti katru nedēļu – teātra izrādes, koncerti, Kafijas un Zivju dienas, kā arī , protams, tradicionālais "Krāminieks" svētdienās. Bet izrādās, ka šogad tirgum ir vēl kāds svarīgs notikums.
Rīgā darbojas 12 dzeramā ūdens uzpildes vietas; ierīkos vēl 10 brīvkrānus
(papildināts)
Rīgā darbojas 12 dzeramā ūdens uzpildes vietas; ierīkos vēl 10 brīvkrānus (papildināts)
Rīgā atsākta pērn galvaspilsētas parkos ierīkoto brīvpieejas dzeramā ūdens uzpildes vietu jeb brīvkrānu darbība. Šajos brīvkrānos tiek piegādāts ūdens no pilsētas ūdensvada, kas ir tīrs, kvalitatīvs, lietošanai drošs un regulāri tiek pārbaudīts, informēja pašvaldības uzņēmums "Rīgas ūdens". Turklāt Dziesmu svētkos un citos lielos pasākumos tiks izvietotas vēl papildu mobilās ūdens uzpildes stacijas. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd