Jaunākais pašmāju kino vienuviet – «Lielā Kristapa» programmā pirmizrādes un bezmaksas seansi

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" norises šogad ieplānotas no 1. līdz 4. februārim. Šajā periodā gaidāmas divas pirmizrādes, bezmaksas nominēto filmu seansi kinoteātros "Splendid Palace" un "K.Suns", kā arī visā pasaulē pieejama filmu programma tiešsaistē, informēja organizatori.

Visi seansi, izņemot pirmizrādes, apmeklējami bez maksas, taču vietu skaits kinoteātru zālēs ir ierobežots, tāpēc organizatori lūdz uz seansu ierasties laicīgi.

"Lielo Kristapu" atklās Rozes Stiebras filmas "Sirds likums" pirmizrāde

"Lielo Kristapu" 1. februārī atklās ar Latvijas animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunās filmas "Sirds likums" pirmizrādi. Filma nominēta balvai četrās kategorijās, tostarp arī kā labākā animācijas filma. "Sirds likums" veidots "Studijā Lokomotīve" pēc novelista Jāņa Ezeriņa darba "Jaunais likums" un tapis sadarbībā ar gleznotāju Alekseju Naumovu. Krāšņā un krāsainā pasaka stāsta par Princesi, kas, saņēmusi neparastu dāvanu no Svešinieka, aizbēg no mājām, tā izraisot notikumu virpuli, kura galvenais vēstījums, kā norāda režisore, izrādīsies par to, cik svarīgi ir saprast savas jūtas un nebaidīties no tām.

Pirmizrādīs Reiņa Ūbeļa psiholoģisko šausmu filmu "Dragūni"

Savukārt 2. februārī sadarbībā ar studiju "Griffonmark" tiks pirmizrādīta Reiņa Ūbeļa psiholoģiskā šausmu filma "Dragūni". Filma saņēmusi labākās debijas filmas nomināciju. Filmas "Dragūni" notikumu centrā ir topošo vecāku Pāvela un Sabīnes nonākšana kādā veca meža ieskautā muižā, kurā saimnieko noslēpumainie Dragūnu dzimtas pārstāvji. Pēc neveiksmīga mēģinājuma tikt no groteskā meža prom abi attopas atpakaļ muižā brīdī, kad Sabīnei ir sākušās dzemdības.

Bezmaksas seansi Rīgā

No 1. līdz 3. februārim kinoteātros "Splendid Palace" un "K.Suns" norisināsies "Lielā Kristapa" lielā skatīšanās – iespēja bez maksas noskatīties vairākas no balvai nominētajām filmām.

Kinoteātrī "Splendid Palace" pirmā februāra vakarā gaidāma īsfilmu programma, bet otrajā februārī – studentu filmas.

Sestdienu, 3. februāri, uzsāks animācijas programma bērniem, kurā iekļauta būs arī "Animācijas brigādes" filma "Lielais Indriķis". Kinoteātra mazajā zālē visas dienas garumā būs skatāmas balvai nominētās pilnmetrāžas spēlfilmas – "Mātes piens" (režisore Ināra Kolmane), "Mana brīvība" (režisore Ilze Kunga-Melgaile), "Saule spīd 24 stundas" (režisors Juris Poškus), "Elpot zem ūdens" (režisors Ronalds Mežmačs), "Neredzamā cīņa" (režisors Rainers Sarnets), "Bezkaunīgie" (režisors Aiks Karapetjans).

Kinoteātrī "K.Suns" sestdien varēs iepazīties ar pilnmetrāžas dokumentālajām filmām – "Viss būs labi" (režisors Staņislavs Tokalovs), "Mēs tikai tagad sākam" (režisore Marta Herca), "Ilģuciema māsas" (režisore Elita Kļaviņa), "Austrumu fronte" (režisori Vitālijs Manskis, Jevhens Titarenko).

Tiešsaistes programma

No 30. janvāra līdz 6. februārim vietnē Filmas.lv būs pieejama mūža balvas laureātes, filmu mākslinieces Ievas Romanovas retrospektīva un iepriekšējā gada apbalvoto filmu izlase.

Noslēguma ceremonija

"Lielā Kristapa" noslēguma ceremonija notiks 4. februārī Dailes teātrī, un tai varēs sekot līdzi arī Latvijas Televīzijā un LSM.lv.

Šogad balvas starptautiskajā žūrijā strādās producente Natālija Libeta (Natalia Libet, Ukraina) un kino zinātnieks Klauss Lēzers (Claus Loeser, Vācija),  režisors Jānis Ābele (Latvija), kinokritiķe Daira Āboliņa (Latvija), režisore Ieva Ozoliņa (Latvija), režisore un aktrise Indra Roga (Latvija).

Ceremonijā tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu filmu mākslā Ievai Romanovai. Tiks pasniegtas arī citas īpašās balvas: Skatītāju balva, Starptautiskās kinokritiķu federācijas FIPRESCI balva, Latvijā vienīgā profesionālā filmu nozares izdevuma "Kino Raksti" balva, "Latvijas Mobilais Telefons" pasniegs balvu "Gada inovācija kino mākslā", SIA "Rīgas nami" pasniegs kinoteātra "Splendid Palace" balvu "Skatītāju izvēle", balvas pasniegs arī "Valmiermuiža", izdevums "Kultūras Diena" un izdevniecība "Žurnāls Santa".

Skatītāju balsojums

Portālā LSM.lv līdz 2. februārim skatītāji var balsot par savu mīļāko filmu, kas saņems skatītāju balvu.

Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" rīko biedrība "Latvijas Kinematogrāfistu savienība" sadarbībā ar Nacionālo kino centru un LR Kultūras ministriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti