Dzīve & stils / Virtuve
"Daudzas namamātes aizvien vēl tais ieskatos, ka bez gaļas nav iespējams pagatavot labu, garšīgu zupu. Šīs domas pilnīgi nepamatotas, – ar zināmu prasmi var pagatavot ļoti garšīgas un veselīgas zupas, vārot produktus tikai ūdenī un aizdaram pieliekot nedaudz sviesta un krējuma," 1934. gada 15. janvāra izdevumā vēstīts laikrakstā "Zeltene".
Krāsnī cepti pildīti kartupeļi ar sieru un bekonu – tik apetīti rosinošu salikumu Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā "Virtuve bez kāposta" demonstrēja sociālo tīklu personība Ilze Dobele. Šo recepti vērtēja arī uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, norādot, ka kartupelis patiesi ir labs salikto ogļhidrātu avots, taču vienlaikus piebilda, ka ir jārēķinās, – šāds ēdiens būs visai sātīgs.
Rūjienas salāti, salāti "Rūja", Rūjienas romšteks, Rūjas veltnīši – šo uzskaitījumu ar Rūjienas pusei raksturīgajiem ēdieniem varētu vēl turpināt, kopumā Rūjienas amatnieku biedrības "Rūzele" dalībnieces apkopojušas 22 receptes. Tas arī rosinājis biedrību iestāties Eiropas Kulinārā mantojuma tīklā un jau drīz, pavasarī, tiek solīts, ka Rūjienā varēs arī šos ēdienus nobaudīt.
Pasta ar tunci un pašu gatavots pesto – tādu salikumu Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā "Virtuve bez kāposta" demonstrēja hiphopa mūziķis Fiņķis. Šo recepti vērtēja arī uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, norādot, ka Fiņķis izvēlējies pilnvērtīgu recepti, taču vēlētos redzēt vairāk dārzeņu.
Vienkārši, makam draudzīgi un garšīgi – tādi ir satura veidotājas Kristiānas Grāmatiņas iecienītā spageti recepte, kuru viņa atklāja Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā "Virtuve bez kāposta". Kristiāna arī parādīja, kā gatavot lapu kāposta jeb kale čipsus. Savukārt uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča vērtēja – ja kaut kas būtu jāuzlabo, derētu spageti papildināt ar kādu olbaltumvielu avotu, piemēram, tunci vai pupiņām.