Dzīve & stils / Virtuve
Kā mājās pagatavot lībiešu sklandraušus – recepte
Kā mājās pagatavot lībiešu sklandraušus – recepte
Sklandrausis, dižrausis, žograusis. Lībiešu valodā – sūr kakūd. No neraudzētas rupja maluma rudzu miltu mīklas veidots aplis ar uzceltām maliņām – žodziņu, kurā ir salds kartupeļu biezeņa un vārītu burkānu pildījums, pārklāts ar skābā krējuma un cukura virsiņu. Saldais ēdiens vai pamatēdiens? Kas to lai zina. Bet te recepte!
Sautēts pildītais gurķis «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Sautēts pildītais gurķis «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Šis ēdiens būs labs veids, kā pārsteigt ar it kā ierastām garšām jaunā izpildījumā. Izmēģini arī savās mājās pagatavot pildītu gurķi pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Brigitas Puriņas receptes!
Sešu kūpošu zupu receptes drēgnajām rudens dienām
Sešu kūpošu zupu receptes drēgnajām rudens dienām
Rudens – dažādu kūpošu zupu gadalaiks, kad likt lietā nule novākto kartupeļu, burkānu, sīpolu un citu dārza velšu ražu, kā arī sākt baudīt dažādus sasaldētos krājumus. Pagatavo zupu pēc kādas no Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" šīs un pagājušo sezonu dalībnieču receptēm!
Cepta sīgas fileja «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Cepta sīgas fileja «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Sīga ir lašveidīgā zivs, kas pēc garšas var atgādināt foreli. Izmēģini to pagatavot tā, kā iecienījuši Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Ivetas Celkartes mājās!
Ķirbju audzētāja iesaka trīs šķirnes baudīšanai svaigā veidā
Ķirbju audzētāja iesaka trīs šķirnes baudīšanai svaigā veidā
Ķirbis ir veselīga dārza velte, turklāt to var pagatavot neskaitāmi daudz veidos. Tas ne vien lutina mūsu garšu kārpiņas, bet var kalpot arī kā dekors. Ne visiem cilvēkiem garšo ķirbji, taču der izmēģināt, vai nepatika ir arī pret šo lielo ogu svaigā veidā.
Marinēti ķirbji, paprika un pipari. Receptes rudens ražas saglabāšanai
Marinēti ķirbji, paprika un pipari. Receptes rudens ražas saglabāšanai
Lai ķirbi ilgāk uzglabātu svaigu, to nedrīkst mazgāt vai ieplēst. Ja ir vēlme ķirbi uzglabāt pavisam ilgi, – vislabāk to iemarinēt. Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ar ķirbju, paprikas un čili piparu marinādes receptēm dalījās ķirbjaugu, paprikas un čili piparu audzētājas Saiva Pekuse no dārzniecības "Neslinko" un Maija Čerjaka.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd