Dzīve & stils / Virtuve
Sklandrausis, dižrausis, žograusis. Lībiešu valodā – sūr kakūd. No neraudzētas rupja maluma rudzu miltu mīklas veidots aplis ar uzceltām maliņām – žodziņu, kurā ir salds kartupeļu biezeņa un vārītu burkānu pildījums, pārklāts ar skābā krējuma un cukura virsiņu. Saldais ēdiens vai pamatēdiens? Kas to lai zina. Bet te recepte!
Lai ķirbi ilgāk uzglabātu svaigu, to nedrīkst mazgāt vai ieplēst. Ja ir vēlme ķirbi uzglabāt pavisam ilgi, – vislabāk to iemarinēt. Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ar ķirbju, paprikas un čili piparu marinādes receptēm dalījās ķirbjaugu, paprikas un čili piparu audzētājas Saiva Pekuse no dārzniecības "Neslinko" un Maija Čerjaka.