Dzīve & stils / Virtuve
Klasisks turku ēdiens, sava veida liellopu tartara versija, tikai daudz bagātāka ar garšvielām. Parasti to pasniedz kā uzkodu uz svaigām romiešu salātu lapām vai satītu lavašā, kas bagātīgi ierīvēts ar garšvielām un olīveļļu. Çiğ köfte gatavošana prasa laiku un arī spēku, tādēļ to parasti gatavo uzreiz daudz.
"Mazās burciņās iepildu dzīvesprieku," tā saka alsundzniece Laila Puķīte. Pavisam nejauši sagadījies, ka viņa sākusi vārīt burkānu ievārījumu jeb, kā pati saka, – burkānu zapti. Nu tas jau izvērties par nopietnu vaļasprieku, jo no pašas izaudzētā vai savāktā top teju 20 veidu recepšu. To ir novērtējusi arī produktu konkursa "Novada garša" komanda – šogad Lailas veikums saņēmis divas sudraba un vienu zelta godalgu.
Hačapuri jeb pīrāgs ar bagātīgu siera pildījumu ir gruzīnu nacionālais kulinārais lepnums. Jānorāda gan, ka hačapuri eksistē daudz un dažādos veidos. Kā pagatavot divu veidu hačapuri – adžāru ar olu viducī un megreli ar daudz siera iekšpusē, Latvijas Televīzijas raidījumā "Iekodies" mācīja Jana Davidenko. Mīklas recepte abiem hačapuri veidiem ir viena un tā pati.
Latvijas Televīzijā (LTV) no 12. oktobra ceturtdienu vakaros pulksten 21 būs skatāma raidījuma "Īstās latvju saimnieces" jaunā sezona. Arī šogad tajā piedalīsies septiņas saimnieces, pārstāvot Vidzemi, Kurzemi, Latgali un Zemgali. Raidījuma astotā sezona pārsteigs ar to, ka dalībnieču vidū būs pa vienai saimniecei no katras iepriekšējās sezonas.